Organizarea,cursuri extracurriculare în perioada 16 octombrie 2023 – 30 noiembrie 2023,Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) anunță organizarea, în perioada 16 octombrie 2023 – 30 noiembrie 2023, a patru cursuri extracurriculare, concepute în sistem interactiv și desfășurate în sistem online, destinate avocaților (definitivi și stagiari)

 

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) anunță organizarea, în perioada 16 octombrie 2023 – 30 noiembrie 2023, a patru cursuri extracurriculare, concepute în sistem interactiv și desfășurate în sistem online, destinate avocaților (definitivi și stagiari):

1. Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice.
Avocat dr. Cosmin Vasile, Baroul București, formator I.N.P.P.A.
(5 ateliere x 2 ore)

2. Constatarea și sancționarea faptelor de discriminare. Discriminare vs. conflict de muncă vs. fapte de natură penală
Prof. univ. dr. Cristian Jura, Secretar de Stat, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării
(5 ateliere x 2 ore)

3. Asigurările în domeniul auto – particularități teoretice și practice, elemente de extraneitate, incidența dreptului Uniunii Europene
Avocat Danny Gabriel Bârdan-Raine
(5 ateliere x 2 ore)

4. Malpraxisul medical – provocări pentru avocați
Dr. Cristina Teodora Pop, magistrat-asistent la Curtea Constituțională a României, cadru didactic asociat Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București
(6 ateliere x 2 ore)

Descrierea cursurilor extracurriculare o găsiți făcând click pe denumirea cursului.

Cursurile se vor desfășura în sistem videoconferință, pe platforma „Zoom”, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie 2023, cu începere de la ora 16.00, inclusiv în zilele de sâmbătă. În cazul în care aceleași persoane se vor înscrie la mai multe cursuri extracurriculare, planificarea va fi făcută astfel încât atelierele la diferitele cursuri să nu se suprapună.

Cursurile sunt creditate cu puncte de pregătire profesională continuă[1] după cum urmează:

1. Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice. – 12 puncte.
2. Constatarea și sancționarea faptelor de discriminare. Discriminare vs. conflict de muncă vs. fapte de natură penală – 12 puncte
3. Asigurările în domeniul auto – particularități teoretice și practice, elemente de extraneitate, incidența dreptului Uniunii Europene – 12 puncte
4. Malpraxisul medical – provocări pentru avocați – 12 puncte

În termen de 5 zile de la încheierea cursului, I.N.P.P.A. va transmite participanților certificatul de participare la curs, atestând acordarea punctajului de pregătire profesională.

Taxe de participare:

1. Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice.
Taxă generală – 400 lei
Taxă cursanți I.N.P.P.A. – 150 lei
Taxă formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

2. Constatarea și sancționarea faptelor de discriminare. Discriminare vs. conflict de muncă vs. fapte de natură penală
Taxă generală – 400 lei
Taxă cursanți I.N.P.P.A. – 150 lei
Taxă formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

3. Asigurările în domeniul auto – particularități teoretice și practice, elemente de extraneitate, incidența dreptului Uniunii Europene
Taxă generală – 400 lei
Taxă cursanți I.N.P.P.A. – 150 lei
Taxă formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

4. Malpraxisul medical – provocări pentru avocați
Taxă generală – 480 lei
Taxă cursanți I.N.P.P.A. – 180 lei
Taxă formatori I.N.P.P.A. – 300 lei

Un curs se organizează dacă se înscriu cel puțin 25 de participanți.

Înscrierea se face până la data de 9 octombrie 2023, prin email la adresa office@inppa.ro cu subiectul „Înscriere curs extracurricular [se inserează, după caz: « Arbitraj », « Discriminare », « Asigurari » sau, respectiv, « Malpraxis medical »]”.

În cazul în care numărul celor înscriși atinge limita minimă de participare, secretariatul I.N.P.P.A. va comunica celor înscriși coordonatele bancare de achitare a taxei.

Taxa de participare se achită până la data de 14 octombrie 2023. Dovada plății se transmite I.N.P.P.A. la aceeași adresă de email, cursanții urmând a primi instrucțiunile privind logarea în platforma Zoom.

______________

[1] În conformitate cu prevederile Metodologiei de recunoaștere a activităților de formare profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Stiri vizualizate